martes, 18 de diciembre de 2012

Bill Gates













Quan passa revista als últims 30 anys, com avalues els teus èxits?
El que va passar em resulta una mica màgic. Somiàvem amb una indústria de programari i eines que li donessin més poder a la gent. Els ordinadors personal (PC) ha arribat a ser això. Avui tenim una indústria del programari gegantina que fa 30 anys no existia. Tenim mil milions de persones que utilitzen un ordinador en forma habitual i la varietat d'usos és fenomenal.

Hi ha alguna cosa del que et penedeixi?
Des ja que, en mirar enrere, penso en algunes persones que vaig contractar, en les vegades que em vaig comportar ingènuament, en les adquisicions que vam fer o en les coses que podríem haver llançat abans. Però no canviaria res, perquè és un somni fet realitat haver pogut tenir un paper tan important. Apreníem a mesura que avançàvem, fins i tot dels nostres errors, perquè vam ser la primera companyia que va creure en els ordinadors. Tota la indústria ha crescut al voltant del nostre sistema operatiu Basic, després MS-DOS i finalment Windows.

Però la distribució d'aquest programari va evolucionar, afectant el seu model de negoci?
S'han aconseguit grans avenços en les interfícies gràfiques i en la potència de les aplicacions personals, que ens permeten, per exemple, intercanviar plans de negocis en forma remota. S'ha creat un nou llenguatge. Tot va per fibra òptica. Així va ser com es va crear Microsoft, sobre la base de la idea que els avenços en maquinari i programari ens permetrien ser més ambiciosos. És per això que, quan vam fundar l'empresa, vam dir: Un ordinador a cada llar hi ha cada escriptori.

Quines aplicacions veus a aquestes interfícies fora del món professional?
Encara no arribem al punt en què tots els estudiants puguin utilitzar una tablet PC per prendre notes a classe. Portarà temps. Cal adaptar programes i el suport dels professors. La meva filla va a una escola que utilitza aquest tipus de coses.

La seva competència ha canviat molt en els últims 30 anys. ¿Considera que Google és la transformació més important que ha hagut d'enfrontar Microsoft?
No. Això és com les eleccions presidencials als Estats Units: cadascuna sembla la més important de la història. És una cosa normal. Un vol entusiasmar la gent, donar-li la sensació que és un moment crucial. Hem viscut molts moments importants en Microsoft. Creem Microsoft Office en un clima de competència molt difícil. Vam haver superar molts desafiaments, i aquesta és una de les coses boniques que té aquesta indústria: és molt fàcil crear una empresa de programari pròpia perquè, amb el volum generat per les plataformes de Microsoft, es poden vendre els productes a molt baix cost però , en tenir gran volum, es poden fer grans esforços de desenvolupament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario